tisdag 27 januari 2009

Framtiden

Framtiden kan många gånger vara skrämmande, men också lockande. Lockande för att man är nyfiken, men skrämmande för man vet att det kommer att sluta dåligt. Allt för ofta känns det som att man blundar för framtiden, man vill inte se den. Man är helt enkelt rädd för den. Man vet hur det kan sluta, eller börja och man vill inte att det ska vara så, bli så.
Man hör folket som säger: "det kommer att bli bra, det löser sig." men alltid får de samma svar: "nej, det gör det inte."
Och det kanske det inte gör alla gånger? Löser sig alltså.. Ibland vet man i förväg att det inte kommer att göra det, man vet att man kommer att möta framtiden med en smärta. En smärta som sedan kommer att bli allt mindre och förhoppningsvis förvsinna. Men ibland stannar den kvar.. Följer med dig i livet. Ingen annan vet, men inom sig vet man.
Framtiden som nu är det förlutna, det som en gång skrämde en, man var livrädd, har nu satt sina spår...

Framtiden blir vad du gör den till
Framtiden kommer att bli vad jag gör den till
Men det är inte så lätt när framtiden skrämmer en...

1 kommentar:

Anonym sa...

framtiden är precis som du säger det enda man kan påverka, och det är inget du ska vara rädd för att göra. Visst den människa som har makt måste ju även kunna hantera den inte bara för sitt eget bästa utan även för andras :/ men jag lovar det löser sig det gör allt om mna så stryker med på kuppen ^^