fredag 18 april 2008

Är vi ensamma ? (2)

Du blickar upp mot himlen och ser en stjärna falla...
Men är det verkligen en stjärna du ser, kan du vara helt säker?
Vad är det egentligen som rör sig där långt borta? Du tänker tanken som så många gånger förr, finns det något annat liv där ute? Där utanför våran planet?
Ja, vem har inte undrat om det finns liv utanför våran planet? Och hur står det till med den saken egentligen? Finns det något annat där?
Man hör folk berätta att de sett så kallade ufon, andra har sett konstiga starka ljussken, men när de kommit dit har de inte funnis något där..Vad är det folk ser egentligen?
Är det något från någon annan planet som kommer på besök? Eller är det någon som kommit på den brillianta idén att skrämma slag på folk?
Många har säkert läst i tidningar, surfat på nätet eller kanske sett på tv, man har funnit så kallade "aliens". Man fann en kropp som inte liknade något annat man sett, man trodde den var död, men nästa dag när de kom tillbaka för att undersöka den mer, var den borta... Spårlöst försvunen... Men är det sant? Fann de verkligen något från en annan planet?
Eller kan det ha varit en människa? En människa med annat utseende, kanske född med någon sjukdom eller liknande. Det lär vi aldrig få veta...
Men hur ska man förklara att kroppen var borta? Om den var död, hur kunde den då försvinna..? Var det någon som hämtade den? Eller valde de att ljuga om saken för att de märkte att folk blev oroliga? Den kanske inte alls försvann..

Men ni har tänkt tanken va? Finns det annat liv?
Det behöver inte finnas här, i våran galax, det finns så många andra.. Och om det nu finns liv, är det sånt vi har sett? Ufon och linkande, är det ett tecken på annat liv i rymden?
Finns det något där ute som vill nå oss? Något som kanske undrar samma sak som oss.
Har de lika välutvecklade sinnen som oss, eller har de kanske mer? Och hur ser de egentligen ut?
Någon dag kanske vi får veta, veta om det finns liv utanför vår planet...
Veta om vi är ensamma eller inte...

Inga kommentarer: